En çok okunan yemek tarifi paylaşım sitesi

Sosyal Medyada Biz

Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”

Ana Sayfa » Pişirme Teknikleri » Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”

Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”
Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”
Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”
Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”
Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”
Et Pişirme Yöntemleri ”Mühürleme”

Önemli Notlar

Tarif

Et Pişirme Yöntemleri 

Değerli MutfakYolu.Com okurlarımız, bugün de sizlere et pişirme teknikleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Harika bir Nefis Et Pişirmenin Sırrını içeren güzel bir yazı hazırladık. Aslında sadece yemek tarifleri üzerine kurulmuş olan sitemizde püf noktalar hakkında bilgi vermek yerinde olacaktır. Bu sebeple bazen sizler için daha fazla lezzet elde etmek için tavsiyelerde bulunacağız. Biliyorsunuz ki kasaptan ya da marketten büyük bir iştahla aldığımız etleri pişirirken ya çok kuru oluyor ya da çok yumuşak olduğu için çiğne çiğne bir türlü parçalanmıyor. Ben de bu sorunlarla hep karşılaşıyordum; ancak yeni bir et pişirme sırrı keşfettim. Daha sonra fark ettim ki lezzetli et pişirme sırrının adı ”Et Mühürleme” imiş. Şimdi et pişirme yöntemleri detaylarına geçelim.

Et Mühürleme Yöntemi

Et Mühürleme – Lezzetli Et Pişirmenin Yöntemi

  • Öncelikle marketten ya da kasaptan et alırken aldığımız eti 2-3 cm kalınlığında olacak şekilde doğratıyoruz. Fakat öncesinden belirtin ki eti dövmesinler.Siz söylemezseniz onlar size eti dövüp öyle vereceklerdir.
  • Daha sonra aldığımız etlerin arkasını ve önünü ay çiçek yağı ile güzelce yağlıyoruz. Zeytin yağı olur mu ? derseniz. Zeytin yağı maalesef uygun olmuyor. Sonrasında yağladığımız etlerin üzerini güzelce tuzluyoruz. Tuz ve zeytin yağı etin içerisindeki et suyunun korunmasına yardımcı oluyor.
  • Şimdi sıra geldi eti pişirmeye; ancak size tavsiyemiz et gibi zor pişen ürünleri pişirirken teflon tava kullanmamanızdır. Teflon tavalar yüksek sıcaklıklarda kanserojen gaz salmaktadırlar. Eğer ulaşabilirseniz seramik tavalar ya da dökme demir tava yardımıyla eti ve diğer malzemeleri pişirmenizdir.
  • Tavayı ocağın üzerine koyduktan sonra tüpün altını olabildiğince çok açarak tavayı önden ısıtmamız gerekiyor.Tercihe göre tavaya birazcık yağ koyabilirsiniz; ancak zaten az önce etleri yağladığımız için bence tavaya ilave yağ koymak eti iyice ağırlaştıracaktır. Etleri tavanın üzerine koyduğumuz andan itibaren büyük bir duman ve cızırtılar çıkacaktır. Bu sizi endişelendirmesin, gayet normaldir.
  • Yaklaşık 2 – 3 dakika kadar son seviye açılmış ateşte etlerin bir yüzünü pişirmeye devam etmeliyiz. Bu süre geçtikten sonra etlerin diğer yüzü için de aynı işlemi yapıyoruz. Etlerimizin diğer yüzü de piştikten hemen sonra ocak ateşini orta seviyeye getirerek etin içinin dinlene dinlene pişmesini sağlıyoruz.
  • Bazen et pişirirken et içinin piştiğini anlamak için eti bıçak ya da çatal yardımı ile keserek içine bakarız; ancak sakın bunu yapmayın yoksa etin içerisindeki lezzetli ve faydalı et suyunu kaybedecektir.
  • Eti pişirdikten sonra servis etmeden önce mutlaka tahta bir yüzeyin üzerine alarak 5 dakika kadar dinlendirin. Bunun sebebi etin içerisindeki et suyunun etin her yerine dağılmasını sağlamaktır.

et-pisirmenin-sirri

Bu kurallara riayet ederek pişirdiğiniz etler çok lezzetli ve faydalı olacaktır. Eskiden annelerimizin pişirdiği yöntemler tabi ki lezzetli oluyordu; ancak etin hem faydası hem de lezzeti büyük ölçüde kayboluyordu. Bu yazımızda sizlere et pişirme yöntemleri hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Bundan sonra da pişirme teknikleri hakkında yazılarımız devam edecektir. Şimdiden afiyet olsun.Yeni yemek ve pasta tarifleri ile buluşmak dileğiyle.

Tarif Fotoğrafları

İlginizi Çekebilecek Diğer TariflerKullanıcılarımızdan gelen öne çıkarılmış muhteşem tarifler

Mutfak Yolu © 2012 - 2022 😊

Veri Politikası | Çerez Politikası | Gizlilik Politikası | Kullanım Koşulları | Künye | İletişim

Sosyal Medyada Biz